Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpont

Cím:

5510 Dévaványa, Réhely

Érdeklődni:

Kedvezmény mértéke:

20 % a belépő és szállásdíjból

Megjegyzés:

A Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) tagsági kártyájával rendelkező tagjai és közvetlen hozzátartozói (házastárs, gyermekek) részére 20% kedvezmény a belépőjegy és a szállásdíj árából, valamint minden harmadik és további 14 év alatti gyermekeik részére ingyenes belépés.

Bemutatkozás:

Az országban egyedülálló módon, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontjának 3 hektáros volierében testközelből ismerhetik meg legnagyobb tömegű röpképes madarunkat, a túzokot.

A tanösvény nyomvonala a volier mentén került kialakításra, így az érdeklődők a tájékoztató táblák segítségével megismerhetik a túzokot és élőhelyét, valamint közelről találkozhatnak az akár 16 kg-os testtömeget is elérő madárral.

Állandó kiállítás mutatja be a terület egyedülálló értékét, a túzokot, a túzokvédelmi tevékenységet, valamint a Nagy-Sárrét hajdani és jelenlegi élővilágát, illetve külön szoba mutatja be Dr. Sterbetz István életét és munkásságát.

Bemutatásra kerülnek még olyan ritkán látott, régi magyar háziállat fajtáink is, mint a házi bivaly, magyar szürkemarha, racka és cigája juh.

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573