Szent László Látogatóközpont

Cím:

9021 Győr, Káptalandomb 13.

Érdeklődni:

Kedvezmény mértéke:

Családi jegy

Megjegyzés:

Családi jegy: felnőtt teljes árú jegy + diákigazolvánnyal rendelkező gyermek a kedvezményes jegyárból további 50% kedvezményre jogosult.
A belépés 6 éven aluliaknak ingyenes.

Bemutatkozás:

A Szent László Látogatóközpont turisztikai és kulturális színterei Győr történelmi központjában, a nemzeti emlékhellyé nyilvánított Káptalandombon kapnak helyet. A bemutatott épületek és műtárgyak a Győri Egyházmegye ezer éves szakrális-kulturális örökségeként maradtak ránk. A Szent László Látogatóközpont a Győri Egyházmegye turisztikai szervezete, a Káptalandomb 13. szám alatti régi kanonoki épületben működik.
A látogatóközpont által működtetett kiállítóterekben és létesítményekben - mintegy nyitott múzeumi negyedben - tekintheti meg, fedezheti fel a látogató a 2020-ban nemzeti emlékhellyé nyilvánított városrész szakrális-történelmi értékeit.
Állandó kiállításként a JAURINUM – A Győri Székesegyház Kincstára, a Boldog Apor Vilmos Emlékkiállítás és a LEGENDA AUREA - Ereklyék vonzásában című tárlat várja a turistákat.
A Püspökvár-Toronykilátóból pedig a magasból csodálhatják meg a barokk belvárost és a távolabbi táj nevezetes pontjait.
A Triangulum Galéria kortárs képzőművészek számára kínál bemutatkozási lehetőséget, az Egyházmegyei Könyvtár és Kiállítótérben pedig könyvritkaságok és tematikus tárlatok várják az érdeklődőket. A Szent László Kegytárgy- és Ajándékbolt, a Zarándokpihenő és a Café Collis a vendégek kényelmét szolgálja.

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573