Szeleta Park

Cím:

3535 Miskolc, Hegyalja út 245.

Érdeklődni:

Kedvezmény mértéke:

NOE tagsági igazolvánnyal rendelkezőknek családi jegy (2 felnőtt+2 gyermek) - kettőnél több gyerek esetén minden további gyermeknek 100 Ft/fő regisztrációs jeggyel lehet belépni.

Bemutatkozás:

4 ÉVSZAKOS KALAND AZ EGÉSZ CSALÁDNAK
A miskolci Szeleta Park Látogatóközpont, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság legújabb bemutatóhelye.

Az 1977-ben alakult Bükki Nemzeti Park Igazgatóság névadója, és egyben egyik legértékesebb területe a Bükk hegység. A Szeleta Park „A bükki barlangok évezredes titkai – Az ősember természete” című kiállítása bemutatja:

- a Bükk természeti kincseit,
- különleges földtörténetét,
- egyedi vízrajzát és barlangrendszerét,
- a kaptárköveket,
- a hegység jellemző növény- és állatvilágát,
- valamint a világhírű Szeleta-kultúrát, a magyar ősemberkutatás bölcsőjének helyszíni eredményeit.

Mindezt nemcsak grafikusan, hanem interaktív felületeken és 2-/3D-s filmeken keresztül is. A témakörök visszaköszönnek a látogatóközpont környezeti nevelési moduljaiban, amelyekkel várják a környékbeli általános- és középiskolás korosztályt. Számukra ezen alkalmakra foglalkoztató-terem áll rendelkezésre.

Az épületben lévő Kőkori Karszt Kaland beltéri játszóház az 4-14 éves korosztály számára készült. A gyerekek leereszkedhetnek a „Töbör gödörbe”, többszintes alagútrendszerben kalandozhatnak, miközben megfigyelhetik a Bükk hegység élővilágát. Felfedezéseik közben találkozhatnak a kardfogú tigrissel, de kipróbálhatják a régészkedést is. A létesítmény előtti téren a Bikkmakk játszótér, a belépővel látogatható parkban a Pókfonal játszótér várja a kicsiket.

Amíg a gyerekek játszanak, a felnőttek a Szeleta Park bisztrójában frissülhetnek fel és falatozhatnak. Az ajándékbolt tematikus kínálatát kiegészítik a Bükki Nemzeti Parki Védjegyes terméki, és megvásárolható a látogatóközpont megnyitása alkalmából újra kiadott „Kőbaltás ember” című regény is.

Az épületet körülvevő területen ismerjék meg a Jövő ösvényt is, amely kiegészül egy kőzetparkkal, madár- és rovarbarát kerttel. Ám ha nagyobb túrára vágynak, a Herman Ottó Emlékparktól indul az 3,5 km-es Szinva tanösvényünk is.

JÖJJENEK EL, KALANDOZZANAK NÁLUNK, NYISSANAK A BÜKKRE!

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573