Egyszerű, de NAGYSZERŰ RECEPTEK 10.

Mai receptünk: KÓKUSZGOLYÓ

Legyünk otthon a konyhában!

Szeretnénk segíteni a hétköznapokban így, hogy otthon az egész család.

Köszönjük a fantasztikus recepteket a Parfé Gasztroblog szerkesztőinek!

 

Hozzávalók:

  • 200 g keksz (bármilyen keksz jó, háztartási, zabkeksz, győri édes, vajas keksz)
  • 30 g kókuszreszelék
  • 50 g porcukor
  • 30 g kakaópor (cukrozatlan)
  • 100 g vaj
  • (1 ek rum aroma- én mindig kihagyom mert nem szeretjük)
  • 50 g tetszőleges lekvár

+ kókuszreszelék a hempergetéshez

Elkészítés:

Ha nem eleve darált kekszet veszünk, akkor első lépésként aprítjuk a kekszet. A vajat megolvasztjuk. Ezután összekeverjük az összes hozzávalót. Ha nem állna össze, akkor lekvárból tegyünk még hozzá. Ezután gombócokat formázunk és kókuszreszelékben meghempergetjük.

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573