World Congress of Families XIII (Verona, március 28-31.)

A veronai kongresszus mottója: „A változás szele: Európa és a globális életvédő mozgalom”.

A Családok Világkongresszusa (WCF) nemzetközi esemény, mely a világ minden tájáról látott vendégül családszervezeteket és családok ügyeivel foglalkozó szakmai szervezeteknél tevékenykedő szakértőket, aktivistákat és vendégeket. A résztvevők a családot a fenntartható társadalom alapkövének tekintik. A NOE képviseletében egy 46 fős delegáció utazott az olasz kisvárosba, köztük 18 fiatallal, akik sikeresen pályáztak a részvételi lehetőségre.

A XII. WCF megszervezésére a Moldovai Köztársaság vállalkozott, élén Igor Dodon miniszterelnökkel. 2017-ben az EMMI és a NOE társszervezésében valósult meg a XI. Családok Világkongresszusa Orbán Viktor miniszterelnök úr részvételével és vezetésével.

Az idei veronai világkongresszus kiemelt témái az alábbiak voltak:

  1. A házasság szépsége
  2. Gyermekjogok
  3. Emberi ökológia
  4. A nő a történelemben
  5. Növekedés és demográfiai visszaesés
  6. A nők méltósága és az egészség
  7. Az élet és a család védelme
  8. A születési rátát és családokat támogató vállalati politika

Mivel a család az egészséges társadalom építőköve, Verona városa – Chisianu és Budapest után – büszkén adott otthont a Családok XIII. Világkongresszusának Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, Lorenzo Fontana család és szociális ügyekért felelős miniszter, Luca Zaia Veneto Régió kormányzója és Federico Sboarina Verona polgármestere támogatásával.

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573