EYIFF PLUS – Fiatal lobbisták a családokért (Budapest, szeptember 20-23.)

Fiatal lobbisták a családokért – Az Európában egyedülálló ifjúsági családügyi programsorozat emelt szintű képzése zajlott Budapesten a minap Európai Polgár Díjjal kitüntetett Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) szervezésében 2018. szeptember 20. és 23. között Budapesten került megrendezésre az első ún. „EYIFF PLUS”, amely az immár öt alkalommal megrendezett European Youth Initiative for Future Families (korábbi nevén: European Youth Workshop) programsorozat első emelt szintű folytatása. Az Európai Parlament rangos elismerésével, az Európai Polgár Díjjal idén kitüntetett szervezet programsorozata a családi értékek, mint európai értékek megjelenítését célozza.

A Budapesten megrendezésre került első “EYIFF PLUS” a korábbi programsorozat emelt szintű folytatása. Célja, hogy a meghívott fiatalok olyan szakmai ismeretekkel gazdagodjanak a családügy területén, amely segíti őket abban, hogy a civil szférában, a politikai életben, vagy egyéb hivatásterületeken eredményesen lépjenek fel a családok érdekében a saját hazájukban és/vagy európai szinten. Az EYIFF PLUS kiemelten jogi (alkotmányjogi és családjogi) és európai uniós szakmai ismeretekkel, demográfiai kérdésekkel, és a családbarát kampányok, illetve civil kezdeményezések – mint terepmunka – műfajával foglalkozott, erre ösztönözve a fiatalokat. A program során a családügy különböző témáihoz kapcsolódó magyar és külföldi szakemberekkel találkoztak a résztvevők. Az eseményre a korábbi EYIFF résztvevők közül azok kerültek meghívásra – összesen 27 fő Európa 11 országából -, akik az eddigi workshopokon a legelhivatottabbnak, legelszántabbnak és legtehetségesebbnek mutatkoztak a jövő családjaiért való munkálkodásban.

 

A 2015-ben megálmodott, majd 2016-ban útjára indított nemzetközi családpolitikai ifjúsági munkatalálkozók sorozata az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) támogatásának köszönhetően már öt alkalommal került megszervezésre: kétszer Budapesten, egyszer-egyszer Brüsszelben, Varsóban és Lisszabonban, amelynek köszönhetően a NOE nemzetközi kapcsolatait is tágítani tudta. Az első műhelytalálkozón a fiatalok által elfogadott deklaráció szerint “A családok Európa legfőbb kincsei, és egy ország jövőjét jelentik”. Ez azóta az eseménysorozat mottójává vált.

 

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573