Őszi Találkozó Miskolc

Idén Őszi Találkozónkat 2024. szeptember 14-én, szombaton 10 és 17 óra között rendezzük meg Miskolcon, a Szeleta Park Látogatóközpontban, ahol számtalan érdekes program vár majd Benneteket.

A megnyitó után a helyszínen a gyerekeket kézműves foglalkozások, környezeti-nevelési foglalkozások várják majd, terveink szerint ismét találkozhattok Partnereinkkel, a park területén felállított színpadon a szinvavölgyiek néptánc bemutatója mellett érdekes műsorok várnak majd Benneteket.

A park háta mögött, a Papírgyári megállónál fel lehet szállni az erdei kisvasútra kedvezményes jeggyel, ami elvisz Lillafüredre, vagy akár egészen a Garadna-völgyig, ahol rengeteg látnivaló, túraútvonal fedezhető fel. Ha csak Lillafüredig vonatozunk, megnézhetjük a vízesést, a függőkertet, a Szent István és az Anna barlangot, libegőzhetünk, a Zsófia-kilátóról nézhetjük meg a Hámori tavat, sőt a tavon csónakázni is lehet.

A gyerekek számára vonzó program lehet a Miskolci Állatkert megtekintése, aminek bejárata helyszínünktől 20 perces sétával elérhető.

Miskolc belvárosába is érdemes bemenni, megnézni a múzeumokat, gyűjteményeket, melyről az alábbi linken tájékozódhattok:  Múzeumok, galériák

Amint látjátok sok-sok látnivaló, érdekesség vár Rátok Őszi Találkozónkon, ezért aki csak teheti, foglaljon szállást minél hamarabb a környéken. Az alábbi linken találhatók a szállások listája, melyet a Polgármesteri Hivatal bocsátott rendelkezésünkre: Miskolci szállások

A kollégiumi szálláshelyekkel kapcsolatban még folynak az egyeztetések.

A jelentkezési űrlapon a Bükki Nemzeti Park kérésére felmérjük azt is, hogy ellátogattok-e a lillafüredi barlangokba és/vagy a Bükki Csillagdába. Az alábbi kedvezményes jegyárakban állapodtunk meg a Nemzeti Parkkal:

Figyelem: a jegyeket mindenki magának (vagy a csoportnak) a helyszínen vásárolja meg!

A Szent István- és Anna-barlang:

– családi jegy (2 felnőtt, 2 gyerek) 5.500 Ft/4 fő – további gyermekek esetén 100 Ft/fő

Ha nem családilag érkeztek, egyéni jegyek:

– felnőtt jegy: 1800 Ft/fő

– kedvezményes jegy: 1300 Ft/fő

Fontos tudni, hogy mindkét helyszínre óránként indulnak turnusok 9-től 17 óráig. A túra időtartama: 30 perc.

Részletek és fontos tudnivalók a helyszínekről: 

 

A Bükki Csillagda:

– családi jegy (2 felnőtt+2 gyerek): 9.500 Ft/4 fő – további gyermekek esetén 100 Ft/fő

– családi jegy (2 felnőtt+2 gyerek): 12.000 Ft/4 fő – további gyermekek esetén 100 Ft/fő

Egyéni látogatás esetén:

– felnőtt jegy: 3.150 Ft/fő

– felnőtt jegy 3D vetítéssel: 3.600 Ft/fő

– kedvezményes jegy: 2.250 Ft/fő

– kedvezményes jegy 3D vetítéssel: 2.700 Ft/fő

A nappali programjainkon 3 attrakció – a Naprendszerről szóló, illetve egy meteorit-kiállítás, planetáriumi filmvetítés (2D/3D vagy élőszavas előadás), és obszervatórium vizsgálódás – tekinthető meg. Ennek időtartama nagyjából 2 óra. Ezen túl VR élményeket lehet kipróbálni, illetve túrázni is lehet a közeli Bolygótúra tanösvényen.

A programok 10-től 18 óráig óránként indulnak. A befogadói létszám turnusonként 40 fő.

Részletek a Bükki Csillagda honlapján elérhetők: https://www.bukkicsillagda.hu/hu

 

A szeptember 14-i esti programot a Bükki Csillagdában 4.300 Ft/fő jegyáron tudják felajánlani, de így nem tartozik hozzá üdítő és szendvics.

Az esti programnál fontos kiemelni, hogy a késői kezdés és befejezés miatt főként a 12 éven felüli korosztálynak javasoljuk a részvételt. A program kezdete nagyjából 20.00 körül várható, és kb. 3 órán keresztül tart. Maximum 50 fő vehet részt ezen a programon!

 

Részletek: https://www.bnpi.hu/hu/program-reszletek/esti-csillagaszati-program-a-bukki-csillagdaban-hu-646544

******                        ******                        ******                        ******

Találkozónk regisztrációs díja NOE tagok számára: 2 000,- Ft/család, melyet a NOE bankszámlájára utaljatok át – OTP 11705008-20109369, a közleménybe írjátok be: ŐT és tagsorszám, ha csoportosan utaztok, akkor ŐT szervezet neve és x család.

Étkezésre kaptunk egy igen kedvező árat, némi korrekció után: 1850 Ft/adag, hatféle ételből lehet választani szeptember 8-ig. Az alábbi webáruházi felületen választhattok és egyből ki is fizethetitek az ebédet:

Ebéd megrendelés Őszi találkozóra

Aki számlát kér, a felületen tudja jelezni.

Az előzetes igényfelmérés alapján különvonat indítását nem tervezzük, az űrlap kitöltői többségében személygépkocsival utaznának vagy külön autóbusszal, esetleg menetrendszerinti vonattal.

Kérjük, akik csoportosan tervezik az utazást, az alábbi űrlapot töltsék ki:

https://forms.gle/ekSETNJk4V7sk7A26

Akik egyénileg tervezik az utazást, az alábbi űrlapot töltsék ki:

https://forms.gle/A5LnVN81rpTpcsgX9

 

Reméljük felkeltettük érdeklődéseteket és találkozunk szeptemberben a Szeleta Parkban!

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573