Mai receptünk: KÓKUSZGOLYÓ
Legyünk otthon a konyhában!
Szeretnénk segíteni a hétköznapokban így, hogy otthon az egész család.
Köszönjük a fantasztikus recepteket a Parfé Gasztroblog szerkesztőinek!
Hozzávalók:
- 200 g keksz (bármilyen keksz jó, háztartási, zabkeksz, győri édes, vajas keksz)
- 30 g kókuszreszelék
- 50 g porcukor
- 30 g kakaópor (cukrozatlan)
- 100 g vaj
- (1 ek rum aroma- én mindig kihagyom mert nem szeretjük)
- 50 g tetszőleges lekvár
+ kókuszreszelék a hempergetéshez
Elkészítés:
Ha nem eleve darált kekszet veszünk, akkor első lépésként aprítjuk a kekszet. A vajat megolvasztjuk. Ezután összekeverjük az összes hozzávalót. Ha nem állna össze, akkor lekvárból tegyünk még hozzá. Ezután gombócokat formázunk és kókuszreszelékben meghempergetjük.