Gofri és tejszínes-újhagymás csirke
Legyünk otthon a konyhában!
Szeretnénk segíteni a hétköznapokban így, hogy otthon az egész család.
Köszönjük a fantasztikus recepteket a Parfé Gasztroblog szerkesztőinek!
Gofri
Hozzávalók:
3 db tojás
12 dkg vaj
1 cs. vaníliás cukor
12 dkg cukor
0,5 liter tej
1 citrom reszelt héja
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk, a vajat megolvasztjuk. A tojások sárgáját elkeverjük a vajjal, a cukrokkal és a citromhéjjal, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a tejet, és simára keverjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és beleforgatjuk a masszába. Gofrisütőben kisütjük. (én kb minden második után kenőecsettel kiolajozom a sütőt, hogy véletlenül se ragadjon bele)
Tejszínes-újhagymás csirke
Hozzávalók (4 személyre):
- 600 g csirkemell csíkokra vágva
- egy csokor újhagyma (4-6 szál)
- 1 kk. szárított majoranna
- 2 ek. olaj
- 2 ek juharszirup
- 3 ek. szójaszósz
- 300 ml tejszín
- só, bors
Az elkészítés nagyon egyszerű, a húst felcsíkozzuk, a hagymát 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Forró olajban megpirítjuk a húst, majd hozzáadjuk a hagymát és a juharszirupot. Kicsit hagyjuk összefőni, majd jöhet a szójaszósz és a bors. Végezetül a tejszín, szükség szerint egy kis víz, só és a majoranna. Hagyjuk összefőni erős lángon, közben kóstolgatjuk, én végül tettem még bele több szójaszószt és juharszirupot is. Ha nem akarna besűrűsödni, rá lehet egy kis liszttel segíteni. Ha van friss majorannánk, a tetejére szórhatunk belőle. Rizzsel, krumplival is finom, kinek mihez van kedve.