Zoo Debrecen

Cím:

4032 Debrecen, Ady Endre út 1.

Érdeklődni:

Kedvezmény mértéke:

1200 Ft/gyermek (3-14 éves korig)

Megjegyzés:

NOE-tagok gyermekeinek az érvényes tagkártya felmutatásával, a tagkártyán szereplő gyermekszám erejéig. A kedvezmény csak normál látogatási időben felhasználható állatkerti belépőjegyekre vonatkozik.

Bemutatkozás:

A Debreceni Állatkert a hazai vidéki állatkertek közül elsőként nyitotta meg kapuit 1958-ban, a Nagyerdő varázslatos fái között, az elmúlt évtizedek alatt pedig a cívisváros kiemelt kulturális és szabadidős intézményévé vált. 1961 óta a szomszédságában található Vidámparkkal összevonva működik Nagyerdei Kultúrpark néven, 1992 óta pedig növénykerti feladatokat is ellát. E három, ma már szétválaszthatatlan tevékenységi kör teszi igazán különlegessé a parkot és az általa kínált élményeket.

Az alapítás kori kicsiny terület bővülésével az intézmény ma 17 hektáron mutatja be öt földrész 200 fajának mintegy 900 egyedét. Legnépszerűbb lakói közé tartoznak a Magyarországon csak itt látható recés zsiráfok, a nílusi vízilovak, a szibériai tigrisek, a fehérkezű gibbonok, a pápaszemes pingvinek és a játékos kapucinusmajmok. Növénykertjében egyaránt találunk hazai, illetve a világ megannyi tájáról származó egzotikus fajokat is.

A napi látványetetések mellett egész évben tematikus rendezvények várják az érdeklődőket, akik akár különleges kísérőt is kaphatnak a jó időben sétára induló pingvinek személyében, vagy testközelből találkozhatnak a gyűrűsfarkú makikkal a Katta-sétányon.

A Vidámpark ma az ország egyetlen állandó szórakoztatóparkja. Jelenleg 24 játékelemet számláló, évről évre bővülő és színesedő kínálatában egyaránt megtalálhatók időtlen klasszikusok, például a patinás Lovasforgó vagy dodzsem és modern attrakciók, többek között a Kukac hullámvasút vagy a megújult Apollo-X.

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573