Lászlómajor Bemutató Majorság

Cím:

9435 Sarród, Lászlómajor

Érdeklődni:

Kedvezmény mértéke:

500 Ft/fő

Megjegyzés:

A bemutatóhely alapszolgáltatásait (pl. belépőjegy ) a NOE érvényes tagsági kártyával rendelkező tagjainak harmadik és további 14 év alatti gyermekei ingyenesen vehetik igénybe.

Bemutatkozás:

A Fertő-Hanság Nemzeti Parkban, Sarród település szomszédságban található Lászlómajor, az Esterházyak egykori gazdasági központja. A mintegy 150 éve kialakított majorság 2012 nyara óta, megújult funkcióval és "köntösben" fogadja az idelátogató kirándulókat, felnőtt- és gyerekcsoportokat.

Kiállítások:
Az A-épületben láthatjuk a Fertő-tájon és a Hanságban egykor virágzó gazdaságok, az Esterházy majorok mindennapjait bemutató hagyományos gazdálkodási formákat, ránk maradt képi és tárgyi emlékeket.
A B-épületben visszatérve a jelenbe, a bennünket körülvevő természeti környezet jellemző élőhelytípusaival ismerkedhetünk meg egy a PaNaNET+ projekt keretében elkészült interaktív és látványos kiállítás segítségével.

Szabadtéri funkciók: a majorság udvar hátulsó területén került kialakításra a régi magyar háziállatfajtákat bemutató karámsor.
A főépületek közötti füves tér ad helyet a pihenőpadokkal kialakított játszótérnek.

A látogatóközpont épületegyüttesében az említett kiállítások mellett egy kb. 60 főt befogadó konferenciaterem szolgálja a különféle rendezvények, konferenciák lebonyolítását.

A látogatóközpont területén a fogyatékkal élők és mozgássérültek számára készült kerékpárok kerültek elhelyezésre, amelyek előzetes bejelentkezés mellett térítésmentesen vehetők igénybe!

Támogatók

Széchenyi 2020

A projekt azonosító száma: EFOP-1.2.1-15-2016-00573